VDO-Turnlust

Kom in beweging en doe mee

Corona Nieuws

Meest gestelde vragen

1. Wie kunnen er weer gaan trainen en wat zijn de voorwaarden?

Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport. Ook mag worden ‘gevangen’ door de trainer/coach. 

Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Dat geldt ook voor het vangen door de trainer. 

Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen. 

Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open. 

De accommodaties moeten voldoen aan de ventilatie eisen die in de gemeentelijke handreiking staan.  

2. Wat staat er in het algemeen sportprotocol? 

Samen met NOC*NSF en een aantal andere bonden hebben we als KNGU meegewerkt aan de ontwikkeling van een algemeen protocol waarmee we het sporten binnen de aangepaste maatregelen van de Rijksoverheid en het RIVM willen faciliteren. Kijk hiervoor het protocol op de site van NOC*NSF en de ‘FAQ protocol verantwoord sporten’. 

Subcategorieën

Hier staan de artikelen over het nijntje bweegdiploma

Hiere komen de artikelen van junioren en jeugd

Het Weer