VDO-Turnlust

Kom in beweging en doe mee

Uitreiking nijntje diploma's

Wethouder René van Hemert heeft zaterdag 19 mei bij de Rijswijkse Turn- en Gymnastiekvereniging VDO-Turnlust de eerste nijntje Beweegdiploma’s in de gemeente Rijswijk uitgereikt. 

VDO-Turnlust heeft begin 2018 het Beweegdiploma-keurmerk van de KNGU verkregen en de bekende kinderheld nijntje is de ambassadeur van het Beweegdiploma. John Molenaar de voorzitter van VDO-Turnlust is blij met het keurmerk: “Het keurmerk Beweegdiploma geeft onder andere aan dat wij lesgevers hebben die daadwerkelijk peuters en kleuters op een juiste en veilige manier leren hoe ze alle belangrijke vormen van bewegen kunnen leren. Dat doen we in een leuke sfeer met waarin spelenderwijs leren centraal staat.

Waarom een beweegdiploma voor kinderen van 3-6 jaar?
Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar o zo belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van een jong kind.

In de leeftijdsperiode van 3-6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd, neemt toe. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.

Vacatures

Wij zoeken trainers of trainsters voor onze selectie- en recreatiegroepen
 
Onze vereniging telt ongeveer 180 leden en wij hebben een groeiambitie. De vereniging doet mee aan districtswedstrijden van de KNGU en nevenactiviteiten zoals demo’s en open dagen. Verder organiseren wij onze jaarlijkse clubkampioenschappen en een clubkamp.

Onze trainingsdagen zijn op:
Maandag, Woensdag en Vrijdag (voor tijden zie onze website www.vdo-turnlust.nl)

Jouw taken als Selectie Train(st)er|

  • Selectietrainingen verzorgen voor turnsters vanaf 7 jaar
  • Begeleiden van de Selectie op wedstrijden en bij nevenactiviteiten

Jouw taken als Leid(st)er/Train(st)er worden:

  • Lesgeven aan meisjes/jongens vanaf 3 jaar in verschillende leeftijdsgroepen.
  • Het opstellen van lesprogramma’s en het introduceren van nieuwe lesmethoden  

Lees meer...

Ledenstop

Om de veiligheid van onze leerlingen te garanderen
en iedereen de juiste aandacht te kunnen geven

hebben wij moeten besluiten om vanaf 5 september 2017
voor kleuters en junioren een ledenstop in te stellen
Voor senioren hebben wij nog voldoende plaats

\

Nijntje

Het Weer

Aangesloten bij